Saturday, December 27, 2008

budu baru Vs fraser hill (25/12/2008)

ari 2 (25/12/08 - khamis) belia kg aku da wat game bola mlawan team dr fraser hill...kta org grk pg dlm kul 1130... ok y unik nyer psl bukit fraser nie, korg xleh naik kesane suke2 ati korg je, da time, so mase ktaorg smpai situ, dlm kul 1300 kot..kete y nk naik xleh naik sbb waktu 2 time utk kete trn, satu hala je.......nk naik kna tggu kul 1400..hehhehe...
sementara tggu kete trn kta org lepak la kat pondok2 y da kat situ... so ni pemain n pyokong dr team budu..hehhehe... dr kiri: chik, lee, asnor n teh..pagi kat bukit ngan pagi kat bwh bukit xsame, sbb 2 sume b'sweater..hehhehe..

y nie gak antara pemain2 n penyokong2 dr team budu.. dr kiri: apa, ke-de, fify.. Y ddk dr kiri: abg duan, aus, tam.. klu korg tgk kat blakang fify 2 da mcm tompok2'n...ha y 2 penyer p'yingat wat sarang, ape lg, trs pindah pondok mujur la x d sengatnyer, klu x...hui...mau xjd main ptg 2..hahahha...lol







ok nie la keadaan mase nk tggu kete naik, sume kete kat dpn nie antara kete2 y bwk pemain2 n p'yokong dr team budu baru.. nk g g bukit fraser belok kanan, tp klu klu g terus je bleh kuar kat kuala kubu... lalu situ bleh la tgk empangan...cantik sungguh!!!hehhehe... tp syg mase lalu situ xambil pic sbb...entah...ahhahhaha....lol









klu korng tgk kat sblah nie...nie la map kat fraser hilll... xsume kwsan kta org g sbb byk area situ umah bungalow under contruction.. sbb lain pn mmg tujuan g situ lawan bola...so kne ikut plan la....hehhehe....



















ha...slps setel kn solat zohor, ktaorg bgrk ke tempat tido..so pic nie bru je smpai tempat m'indap..
name name tempat 2 Silverpark Resort....mase 2 sejuk mcm waktu pagi...klu sape2 pakai t-shirt hui...phm2 je la....mgeletar........hehhehhe...
[^^,]














pas siap2 letak brg kat tempat m'indap, sape2 y xmkn lg g mkn, setelkn asar, n so on, pastu sume pemain2 n pyokong2 trs bgerak ke padang Kem Pulawan, utk berentap....hahhahaha... psukan tuan rumah pn dah tggu... pic y sblah kiri 2 ialah antara pemain2 n y sblah kanan 2 ialah antara p'yokong dr team Budu Baru..













ha ni pic pemain2 dr team Budu Baru n pic ngade2..hahhahahha...
[^^,]














ha pic y sblah kiri nie mase team budu main sblm fog dtg...tgk la satu bende pn xnampak pas kabus dtg...bola pn xjmpe da..hahhaha...


















pic ni leee n fify.... hui...mcm kat luar negara.....hahahhaha.....




dr kiri: apa, abib, asnor... posing kat blakng kete abg duan...









pas main bola.. mlm 2 ktrog da mkn bufet..mmg meriah.. mknan lak...hui..heaven..hehehehhe.. nk tambah lg best...ktaorg da bwk set karaoke, mlm 2 nyanyi smpai kul 2330, xleh lewat2 sgt sbb kwsan 2 bgema so bleh ganggu org lain..byangkn
klu tgk maps dr fod courts bleh dgr smpai ke sports complex, bungalow pekan...












ha nie sempat la b posing kat tempat org kata mmg wajib ambil gmbar la klu pegi ke fraser's hill..hehhehehe....


















esk nyer bru la kta org trn dr fraser hill... so pic2 atas nie time b'fast, sementara tggu gate bukak utk vehicle2 (ceh wah!!! skeping 2....) dr bukit trun ke kaki bukit..hehehe.. mase 2 kul 0930, so dorg (pak guard) bg lalu dlm kul 1000 la... layan gak la..mkn kat situ, nasi pn byk, smbal pn ok, siap telur goreng lagik...hahahha... ktaorg beli nasi lemak 6 bungkus...btl2 m'cekik..hehhehehe.... air lak, ktaorg rembat air botol y lebih2 main bola smlm (y xbukak lg la).. air kosong sudeh..janji jimat..hahhahaha....



pas mkn, pintu gate pn still xbukak lg, so smentara tggu, ktaorg mcm biase la..lepak tepi jln...hehehhe... ktaorg plan trn kl sbb nk anta lee blk umah abg dia kat nilai..so kna lalu kuala kubu la... emmmm..igt nk sing umah mak batangkali...







ha nie la jd pas jauh bjln...hahaha..aku ambik pic nie senyap2, klu bising2 mmg kompem dorg bgn n secara automatik xbg aku ambik pic nie..hehehhe... pic nie mase kat umah mak aku kat batang kali, so ktaorg smpai situ dlm kul 1200..hehehehe... lepak2 jap pastu dlm kul 1500 bru la ktaorg btolak g kl, tgk movie n anta lee, pastu blk ke kg blk.... mane lg, kg budu la..hehehhee.....






ha muke sblah nie solihen, xdpt join g fraser hill sbb mlm 2 (24/12/2008) dia kne blk ke uum, Kedah...hahha..sory geng, xdpt join!!!!!!!!!!...hahahha...
[^^]

Thursday, December 18, 2008

meting-ke2 (18/12/08)


Surau kg tanjung besar, mukim budu.
meeting ke-2 slps blalu nyer meeting ptame d umah kema, kali ni kat surau dpn umah kmbr, ikin & a'ah, tnjung besar. tkezut gak bile si kembar ckp meeting kat surau, dah rase mcm nk kene "dirikn msjd" je..wahahhaha...
ok aku nk kenl'n member juga mrangkap ajk y akn mgrk'n prog renunion 4 coming soon.. dr kiri: azie, fizah, & ana.. dorg nie org kuat, kirenyer tulang blakang prog nie la..hehhe.. xde dorg xgrk la..huhuhu...



Yg 4 ank dara nie single tp not available kot..hehhehhe.... ok lah dr kiri a'ah, safiza, ikin n kema...byk benda ktorg bincang.. pasl tarikh, mase, mkn pe nnt, pe prog salingan, bajet, seponser, contact..
so antara dsetujui, tarikh nk wat mybe dlm bln 12, taun dpn, hari mybe 5 @ 6..sat or sun la... bln 12.2009 lame lg 2...hehhehhe.. bkn pe ni 1st time ktaorg wat prog sendiri, n nk kumpkn sume student2 nie bkn nyer sng, da y dah keje, smbung blaja, tukar no, dah kawin, xde cuti, mase cuti xsame, so byk nk ambik kire....


ok y nie plak dr kiri hapih, fizin, & maliza
si hapih n fizin nie sekmpung n dorg pn da family relation la.. si maliza nie dah keje so dia bgtau la serba sedikt situasi org y bkerja, mcm cth bila nk mintak cuti, time bila je dorg cuti, n sbginye la..
so prob y pling besar aku rase dr meeting td is hari nk wat ngan bajet... hui mmg leceh, tp syukur sleps b'bincang dah da skit cara nk setel... so far prog td bjln lancar wlau pn kat surau 2 xde sofa..hahahhaha (pe la aku mgarut nie..)
:-P



ha, nie tambah sorg lg, helmi.. dia nie lewat skit n skjap je dtg sbb da hal lai y nk d setelkn...
tp 10-q la 4 coming..hehhe.. ktaorg bis meeting dlm kul 4 ptg, pastu siap da wat mee goreng 2, keropok, agar2, air manis, hui...rezeki aku, mujur aku xmkn t'ari, so aku melantak la smpai 2 pinggan..hahahhaha.. burrrrp.... alhamdulillah..hehhehe...
so aku nk ucap time kasih byk2 kpd sape2 y sediakn mknan, n time kasih byk2 juga kpd sape y hadir join meeting td...tnpa usaha korg mybe plan kta suma x bjln....hehehhe... errrrr...igt nk bwk blk mee goreng lbh td tp mcm mane bleh tlupe la plak..adu..yai....hahhaahha.....

Monday, December 15, 2008

aduh..yai....

result dah kuar..loan xmsk lg... tension!!!hehhehe... korg (y xdpt lg loan) pe buat cuti2 sem nie? aku jd drebar mak n pak aku je..
dpt la isi minyak, n duit blanje skit..hehehhehe...
[^^,]

Thursday, December 11, 2008

draft plan



nie kat umah kema kasim..

nie first2 ktaorg smpai, trus ambil pic..awl pai 2...mujur tuan umah dah mandi..hehehhe...
ok, dari kiri dayana, hazirah, ikin, a'ah..
spt y sedia maklum ikin & a'ah = twins..
lame xjmpe konfius gak la mane stu akk mane stu adk...hehehhe...







start metting...

simbil ktaorg bincang psl meeting, kema sediakn kuih2 skit, xde la boring sgt....hahhaha...
kalendar pn pnting sbb nk cari hari y sesuai...
bleh pecah kepale pikir ari ape y sesuai... last2 13/12/2009..taun dpn tuuuu....hehhehehe....
eh, lupe nk knl'kn, y sblah kanan skali 2 la tuan umah, kema..hehhehe






smbil nyelam mnm air...

dor sempat main msg smbil bincang psl renunion nie..tah ngan sape la dorg msg 2...hehhehehe...
khusyuk lak 2..hahaha....
ktaorg grk blk dr umah kema kul 3pm +-...
so far metting bjln lancar..
[^^,]

Wednesday, December 10, 2008

Makan2 (open house)


Mkn2 kat umah Erma..

Hari Raye Haji, Hari y ke-2..... Nie pic pas mkn2 kat umah erma, da sekeping je sbb aku lambat sgt dtg...mse 2 dah kul 6pm lebih, start kul 3pm...mesti dorg marah sgt, dah la dtg lewat, dak2 nie dah nk blk, pastu kna lyn aku lak....huhuhu...minta maap je la bleh aku ckp... ok lah skrg aku nk knl'kn sorg2... dr kanan...
napi, fizin, dayana, a'ah, mat, ikin... dorg nie member2 aku mse sek men... sng la klu jmpe dorg, friendly btl..hehhehe...
td ema da ckp, da lg member2 y dtg tp kena blk awal, sbb da prog lain.... y xde dlm pic nie.. tuan umah sendiri la, erma sbb dia xprepare nk ambil pic,hehhe, mak ain, tina, hanim, safiza, hazirah, abg long, sepul, ...errrr.lupe da... huhuhuhuh.... sape2 y xde aku sebut name inform blk kat aku ek...hehehhe... anyway thanx so much ek ema, wat renunion...hehehhe..bleh jmpe blk member2 lame, sbnrnyer dorg nie sbhgan nyer bkn la satu kg, so bila wat benda2 mcm nie cth: prog mkn2 nie bleh erat blk hubungan sesame member y jauh2..
[^^,]

Thursday, December 4, 2008

loan..loan...

Bile la loan mau bru msk... dah nk dkt satu sem da nie..... dah rase mcm org gile tggu nyer..huhuhuu.. klu korg (dak UniKL - MIIT sesi july) y dah dpt tau loan msk, tlong bgtau aku ek...hehehhe :D

Thursday, October 2, 2008

Raye week


ari nie dlm
hari raye ke-2...
mcm2 bende dah aku mkn sampai sakit perut..hahahhaha... nie p
n rase lg..huhuhu..
pic sblah nie ambik mse pd ari raye ptame... pagi2 sblm kto
rg salam2 n mkn2... raye taun nie aku pkai
bju bru..almaklum ler dah 5 taun pkai bju melayu warne biru y sme, so taun nie tukar bru la....hehehe... taun sblm kaler biru gelap, taun ni kelabu plak...

taun nie suma cousin aku blk, cuma family aku y satu lg xblk phg, slalunya dorg blk sini beraye skali tp taun nie dorg braya kat btg kali, ktanya nk gak merase braya kat tempat sendiri...btl gak, klu xslap mane pnh dorg braye kat sane kecuali taun nie....ok



nie pic member2 kg aku....dorg mmg happening, leh wat haru-biru klu jmpe... klu dtg umah, bleh wat kacau-bilau..riuh rendah jad
ik nyer....hehehe... ok dr sblah kiri skali name dila, sblah dia safiza, sblah lg hanim, lg fidah.. y boy plak sblah kiri skali safuan, atas safuan ialah sazwan, bawah sazwan plak solihen, sblah solen fify n last lee.... dila, fify n lee blaja kat uitm, si safiza, safwan, n solen blaja kat uum si hani kat um fidah kat upm n sazwan kat utp.... kta org nie rapat sgt...pe masalah, klu bleh share kta share, pe bleh tlong kta tlong... bak kata dah mcm adk bradik da...hehhehe

balik pasal pegi braye...y nie umah ke 6 7 la...klu xslap....byang kn klu sbijik umah dah mkn n mnm smpai 2 3 kali tambah...xke senak perut..hehehe... ok nie pic2 dr umah ptame smpai umah ke-2 last, sbb y last bateri dah "kong"..hehhee...






nie kat umah fify,

safiza & fidah

dorg, klu bak nk pose dpn camera bkn main lg..hehehe...
[^^,]







y nie plak kat umah solen

napi, lee, & ejio...

si napi n ejio ni dah lame xjmpe, anpi keje kot, y si ejio dah jd polis.. korg tau la, lg la ssh nk dpt cuti..hehehehe... tkejut gak mase dorg dtg umah solen... sronok jmpe member lame... si napi n ejio x duduk satu kg, 2 y sronok sgt bila jmpe dorg...






umah hanim

fify, solen, safiza, aku, & safwan

mase nie family anim xde kat umah sbb dorg g beraye..so ktaorg pn just dtg lepak2 je la..da kuih2 raye tp gaye bujang la..hehehhe








umah sazwan

lee, solen, & safwan

pas mkn b'sandar la, satu y special klu g umah sazwan, tiap2 taun klu g umah dia mesti da satey, pastu sirap kaler hijau...hehehe


umah safiza

hanim, fify, tuan umah, lee, solen, safwan & sazwan

mase nie tgh nk ambik mknan, byk gak lauk, mak safiza wat laksa, lemang, nasi impit, mee hoon.. betul2 meriah...hehehe..


umah fidah

fify, asnor, kaper, lee, & solen

umah pidah plak, mknan y special ialah mee kari...itu mmg x lari dr menu tetap setiap kali ktaorg g umah pidah, xkire la ari raye ke, wat mkn2 ke, saje dtg bjln ke....tp sedap..klu nk cube meh la dtg umah pidah...hehhehe


umah emm...kwan hanim...

emm..., aaaa... mmm..., & sazwan

actually, aku xbrape knal sgt kwn anim, knal muka je... makne nye klu klu jmpe tgh jln pn still tegur la... umah kwn anim nie gak umah kwan mak aku...so xde la rase segan sgt bila dtg umah nie..uamah nie y lain dari y lain ialah tisu dia, kaler ungu, mula2 ktaorg pikir 2 3 kali gak la nk guna, mane tak nyer, dah la cm kain, lawa, tebal, 3 lapis lak 2..hehehhe...




umah dila

fidah, safiza, hanim, dila

nie dorg ambik mase y boy2 mkn...so sempat lg 2, y dila nie jauh sikit umah dia sbb dia dah pindah kat lipis, klu nk g mkn mase 30mint gak la tp member nyer pasal..hehehe..








umah udi

lee, solen, & udi

nie umah 2nd last la sbb umah last sklati mcm aku ckp bateri dah abis...huhuhu.. udi nie ktaorg knal mase blaja kat form 6, aku xde la knal rapat sgt sbb aku f.6 7mggu je, pas 2 dpt offer g UniKL..
dia nie happy go lucky la..org snang dgn dia.. cm anim gak family udi xde sbb dorg g braye...so stail bujang je la..hehehhe

Tuesday, September 30, 2008

salam & hye


Sempena bln y mulia ni, pyunk nk ucap Slamat Myambut Ari Raye Adlil Fitri (01.10.08),
-->smoge raye taun nie lg elok, hepy, & bmakne dr taun lepas...
-->alang2 nie payunk gak nk mintak maap dr ujung rambut hingga ujung kaki sekiranye payunk da wat silap ngan korng...
raye datg la umah...hehehhe...

[^^,]