Thursday, October 2, 2008

Raye week


ari nie dlm
hari raye ke-2...
mcm2 bende dah aku mkn sampai sakit perut..hahahhaha... nie p
n rase lg..huhuhu..
pic sblah nie ambik mse pd ari raye ptame... pagi2 sblm kto
rg salam2 n mkn2... raye taun nie aku pkai
bju bru..almaklum ler dah 5 taun pkai bju melayu warne biru y sme, so taun nie tukar bru la....hehehe... taun sblm kaler biru gelap, taun ni kelabu plak...

taun nie suma cousin aku blk, cuma family aku y satu lg xblk phg, slalunya dorg blk sini beraye skali tp taun nie dorg braya kat btg kali, ktanya nk gak merase braya kat tempat sendiri...btl gak, klu xslap mane pnh dorg braye kat sane kecuali taun nie....ok



nie pic member2 kg aku....dorg mmg happening, leh wat haru-biru klu jmpe... klu dtg umah, bleh wat kacau-bilau..riuh rendah jad
ik nyer....hehehe... ok dr sblah kiri skali name dila, sblah dia safiza, sblah lg hanim, lg fidah.. y boy plak sblah kiri skali safuan, atas safuan ialah sazwan, bawah sazwan plak solihen, sblah solen fify n last lee.... dila, fify n lee blaja kat uitm, si safiza, safwan, n solen blaja kat uum si hani kat um fidah kat upm n sazwan kat utp.... kta org nie rapat sgt...pe masalah, klu bleh share kta share, pe bleh tlong kta tlong... bak kata dah mcm adk bradik da...hehhehe

balik pasal pegi braye...y nie umah ke 6 7 la...klu xslap....byang kn klu sbijik umah dah mkn n mnm smpai 2 3 kali tambah...xke senak perut..hehehe... ok nie pic2 dr umah ptame smpai umah ke-2 last, sbb y last bateri dah "kong"..hehhee...






nie kat umah fify,

safiza & fidah

dorg, klu bak nk pose dpn camera bkn main lg..hehehe...
[^^,]







y nie plak kat umah solen

napi, lee, & ejio...

si napi n ejio ni dah lame xjmpe, anpi keje kot, y si ejio dah jd polis.. korg tau la, lg la ssh nk dpt cuti..hehehehe... tkejut gak mase dorg dtg umah solen... sronok jmpe member lame... si napi n ejio x duduk satu kg, 2 y sronok sgt bila jmpe dorg...






umah hanim

fify, solen, safiza, aku, & safwan

mase nie family anim xde kat umah sbb dorg g beraye..so ktaorg pn just dtg lepak2 je la..da kuih2 raye tp gaye bujang la..hehehhe








umah sazwan

lee, solen, & safwan

pas mkn b'sandar la, satu y special klu g umah sazwan, tiap2 taun klu g umah dia mesti da satey, pastu sirap kaler hijau...hehehe


umah safiza

hanim, fify, tuan umah, lee, solen, safwan & sazwan

mase nie tgh nk ambik mknan, byk gak lauk, mak safiza wat laksa, lemang, nasi impit, mee hoon.. betul2 meriah...hehehe..


umah fidah

fify, asnor, kaper, lee, & solen

umah pidah plak, mknan y special ialah mee kari...itu mmg x lari dr menu tetap setiap kali ktaorg g umah pidah, xkire la ari raye ke, wat mkn2 ke, saje dtg bjln ke....tp sedap..klu nk cube meh la dtg umah pidah...hehhehe


umah emm...kwan hanim...

emm..., aaaa... mmm..., & sazwan

actually, aku xbrape knal sgt kwn anim, knal muka je... makne nye klu klu jmpe tgh jln pn still tegur la... umah kwn anim nie gak umah kwan mak aku...so xde la rase segan sgt bila dtg umah nie..uamah nie y lain dari y lain ialah tisu dia, kaler ungu, mula2 ktaorg pikir 2 3 kali gak la nk guna, mane tak nyer, dah la cm kain, lawa, tebal, 3 lapis lak 2..hehehhe...




umah dila

fidah, safiza, hanim, dila

nie dorg ambik mase y boy2 mkn...so sempat lg 2, y dila nie jauh sikit umah dia sbb dia dah pindah kat lipis, klu nk g mkn mase 30mint gak la tp member nyer pasal..hehehe..








umah udi

lee, solen, & udi

nie umah 2nd last la sbb umah last sklati mcm aku ckp bateri dah abis...huhuhu.. udi nie ktaorg knal mase blaja kat form 6, aku xde la knal rapat sgt sbb aku f.6 7mggu je, pas 2 dpt offer g UniKL..
dia nie happy go lucky la..org snang dgn dia.. cm anim gak family udi xde sbb dorg g braye...so stail bujang je la..hehehhe