Thursday, May 21, 2009

putrajaya...jln2


ni mase aku p putrajaya ari isnin bru2 nie... bkn pe igt mlm sblm 2 nk mandi kolam renang ngan ojan...smpai2 sne ujan, so dorg ckp close, agak hmpe la tp ok la sbb esk lak p jln2 area putrajaya, y lg best sbb d temani o sowng pemandu pelancong..miss u kta..kikikiki...merata gak la pegi... taman botani, alamanda, msjd putrajaya, picc, tman rimba ke hutan rimba, tah aku pn xtau, tp sume dlm area putrajaya...


y atas nie pic dr picc...mgadap hala ke bgunan kerajaan...sayup je nampok nyer....huhuhuhu...


eh, kaki sape la nie??



tp ttp hmpe gak ptg 2 sbb plan asl nk pegi taman botani nk maen besikal, tup2 dah smpi brader 2 ckp mase nk main besikal dah tammat, servis dr kul 9am smpai 5pm, mase ktaorg smpai dah kul 5.10pm, so dah xleh la...y bleh pn jln kaki je la... emmm....jln pn jln je la labu...hehhehe.. penat tp best la...byk tempat cantik2....

Sunday, May 17, 2009

Bagan Lalang

ni pic mase mkn2 kat kg bru, smbut kesyukuran abis exam..hehhehehe..
ramai gak y dtg, y x abis exam pn join skali, mcm si ojan, amar, n nuie kalo x slp...


rase mcm da y kureng org je lm pic nie....emmmm sowi la eh kalo pic korg xado dlm ni aih... d sbb kn den punyo kamera dah msk air laut, rosak...so xleh la nk ambik gambau sume org, ni pn mintak kat sape2 y da ambik pic...hehehe...


pas mkn sume blk ke habitat masing2...cume makhluk2 dlm pic ni (tmasuk y ambik gambau) je xblk ke habitat asl, merayap xjmpe jln blk, smpai bagan lalang..hahhahaha..., si gile baju ijau ni la suggest, tp aku on je..kikikiki... mule2 igt nk lepak putrajaya je, cari la mane2 kedai tepi tasik, lupe lak y mane la da kdai bukak smpai tgh mlm kat putrajaya nie, tman warisan pn kul 10 org niage pn dah b'kemeh2 nk tutup kdai, siap mintak pinggan 2, bagi ktaorg pastik, soh isi mknan dlm 2..isk3.. satu lg, lepak kat dpn masjid pn dlm kul 12 dah kene bising dek pak guard suh blk...ape kejadah ini suma!!!hahaha.., ok, smbung lik cite pasal lepak td, kdai mamak da la tp bowink la lepak kdai mamak, dah la kat kl lpak kdi mamak, kat sane pn nk lepak kdai mamak, klu mcm 2 baek xyah p lpk jauh2... so da smbil lepak2 kat car park, dak2 ni pikir la mane lg tempat lain bleh lepak n mnm, aku mase 2 lepak lam kete, kire ikut je la mane dorg g.... so dorg sepakat nk poie bagan lalang.. so 2 pic atas ni mase dah smpai bagan lalang..lepak tepi tasik, eh slp, pantai..hehehhe.....


y nie pic y si una edit..siap tulis "mr.payunk dgn gaye senget dier..wee..."..hehhe..tp pape mekasih byk2 ye, aku ske, nnt klu xkisah leh wat pic aku y leh tukau jd gambau kartun 2..hehehe..

Wednesday, May 13, 2009

Happy Mother's Day






walaupn terlambat, tetap jugak nk ucap selamat hari ibu, kepada suma ibu2 y selama ini telah byak b'korban utk m'besar kn ank2,... tanpa mereka siapa la kta, igt, syurga d bawah telapak kaki ibu...

Before I Was Myself, You Made Me, Me

Before I was myself you made me, me
With love and patience, discipline and tears,
Then bit by bit stepped back to set me free,

Allowing me to sail upon my sea,
Though well within the headlands of your fears.
Before I was myself you made me, me

With dreams enough of what I was to be
And hopes that would be sculpted by the years,
Then bit by bit stepped back to set me free,

Relinquishing your powers gradually
To let me shape myself among my peers.
Before I was myself you made me, me,

And being good and wise, you gracefully
As dancers when the last sweet cadence nears
Bit by bit stepped back to set me free.

For love inspires learning naturally:
The mind assents to what the heart reveres.
And so it was through love you made me, me
By slowly stepping back to set me free.